søndag 26. april 2015

Helt Max i Afrika av Mari Kjetun og Johan Egerkrans



Dette er den tredje boka i serien Helt Max som jeg har lest. En av de andre bøkene kan du lese om her. Boka handler om en gutt som heter Max som går i dyreparken. Det er vinterferie og sebraen skal på et ridekurs og flodhesten skal til et akvarium. Sjiraffen skal ikke noen steder. Max skal til Afrika og sjiraffen vil være med. Max spør dyrepasseren om sjiraffen kan bli med til Afrika. Dyrepasseren sier ja. Max drar for å spise middag, men sjiraffen blir ikke med. Den får jo ikke plass på stolen ved bordet. Etterpå drar de til flyplassen. Det er ikke lov for dyr å være på flyet. Mamma lurer på hvordan sjiraffen skal klare å komme på. Hvordan klarer de det? Sjiraffen kan sitte på fanget til Max (hihi) og late som den er en kosebamse. Flyvertinnen lurte på om det var en ekte sjiraff og at den så veldig ekte ut (hihi). Til slutt kom de frem til Afrika. Sjiraffene møtte mange av vennene sine og snakket sjiraffisk med dem.

Boka er kjempebra! Jeg vil lese den enda flere ganger. Det skjedde mange morsomme ting - alt var morsomt! Jeg gir den terningkast 6.

Hilsen Lille Persille (7 år)


1 kommentar:

  1. Kjære Lille Persille
    Jeg synes det er så hyggelig at du liker å lese om Max og sjiraffen! Sjiraffer er mitt favorittdyr :-) Nå skal jeg fortelle deg noe som ikke står i Helt Max i Afrika-boka, og det skjedde på flyplassen da Max og sjiraffen skulle gå gjennom sikkerhetskontrollen. En vakt stanset Max. Han mente at sjiraffen veide mer enn 8 kg (Når du flyr får du lov å ha med deg håndbagasjen ombord og den får veie maksimalt 8 kg). Å nei, tenkte Max. Sjiraffen veier sikkert 1000 kg! Gjør deg lett, hvisket Max til sjiraffen da den skulle gå opp på vekta. Det gjorde sjiraffen. Vet du hvordan den fikk til det? Jo, den sto på ett bein og holdt inn magen, og da viste vekten 7,9 kg :-)

    SvarSlett