mandag 20. april 2015

Amuletten-serien av Kazu Kibuishi

 
 
Jeg har lest to bøker i denne serien. Den første heter Steinvokteren og den andre heter Steinvokterens forbannelse. De har vanlige harde permer men det er tegneserier. I den første boken er Emily hovedperson. Navin er lillebroren hennes. Navin kaller Emily for Em. De skal flytte til et gammel hus og der finner hun et smykke med en amulett hengende fast. Hun tar den på og neste dag går de ned i kjelleren for å se. Moren går først ned og så kommer et monster og spiser henne opp. Etter hvert begynne Emily å skjønne at amuletten har spesielle krefter. Den begynner å snakke til henne. De for å hjelpe moren. Senere finner de et hus hvor det bor mange roboter som er laget av en som heter Silas. Noen av robotene blir med for å hjelpe å finne moren og de får henne ut fra monsteret ved hjelp av et romskip. Moren har fått et giftig stoff av monsteret og de må finne motgift.
 
I bok nummer to møter de en rev som hjelper dem på veien til å finne motgift. Reven lærer Emily å bruke amuletten til å løfte ting. Han lærer henne at jo mer Emily bruker den jo mer får amuletten kontroll over henne. Det er ikke så bra men hun klarer å styre det etter hvert. De drar til noen spesielle trær. Emily bruker amuletten til å finne riktig frukt. Velger hun feil dør hun. Hun velger den riktige og de drar tilbake. De gjør moren frisk.
 
Jeg håper det er flere bøker i serien. Jeg synes det var veldig spennende bøker så jeg skal følge godt med på om det kommer nye. Det er ungdomsbøker men de tar ikke så lang tid å lese. Man må følge godt med på bilde, serien ville ikke vært den samme hvis det ikke var tegneserie. Da ville man kanskje sett for seg at amuletten så annerledes ut. Den har mange detaljer som man burde se så da passer det godt å lage den som en tegneserie. Jeg liker veldig godt tegneserier.
 
Terningkast: 6
 
Hilsen Paprika (9 år)
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar