mandag 25. august 2014

Karsten og Petra hilser på Kongen av Tor Åge Bringsværd og Anne Holt



Dette er første boka i en ny kategori på bloggen som vi kaller "høytlesning". Her vil vi skrive om bøker som vi synes egner seg ekstra godt til høytlesning. Karsten og Petra møter kongen er både en guide til fine og kjente steder i Oslo, og en forklaring på hvorfor vi feirer 17.mai.

Det hele starter når Karsten og Petra skal feire 17.mai i hovestaden sammen med morfar og Esther. I dagene før nasjonaldagen drar Karsten og Petra både til Bygdøy, Kon Tiki museet, Vikingeskiphuset, Paleontologisk museum,Vigelandsparken, Akershus festning, Stortinget, Rådhuset og Frognerseteren.  De får se Oslo S, ri på tigeren utenfor, kjøre t-bane og besøkt flere bydeler i Oslo. Jammen får de ikke kjørt russebuss også! Siste del av boka går med til å beskrive 17.mai feiringen i Oslo, og Karsten og Petra får være med å vinke til kongen sammen med de andre barna.

Boka er lengre enn vanlige bøker i serien, og er delt i to. Det er en del med vanlig tekst som er fin å lese høyt. Her er det en del å snakke om ut over teksten, både for de som har vært i Oslo og sett stedene selv og for de som kanskje skal reise dit en gang. I tillegg til hovedhistorien har hver side en dialog mellom Løveungen og Frøken Kanin som er lett å lese og med store bokstaver. Disse har Lille Persille lest flere ganger på egen hånd.

Dette er en fin bok i kjent Karsten og Petra stil, som samtidig bruker figurene barna kjenner fra før til å lære om Oslo og nasjonaldagen til Norge. Absolutt en bok som kan leses hele året, og til ulike aldersgrupper fra barnehage til småskolen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar