fredag 1. august 2014

En pingles dagbok av Jeff Kinney



En pingles dagbok var den første boken som Paprika ble hektet på. Han leste og leste og lo høyt og leste enda mer. Etter bok nummer en, slukte han bok nummer to og nå har han lest alle de åtte bøkene som har kommet ut i serien. Etter de tre første har han ikke lest dem kronologisk, men lånt de etterhvert som de har hatt bøkene inne på biblioteket.

1. En pingles dagbok 
2. Rodrick ruler
3. Siste stikk
4. Hundedager
5. Den brutale sannheten
6. Brakkesyke
7. Femte hjul på vogna
8. Tøffe tider

Dette sier Paprika selv om serien;
Bøkene handler om mye forskjellig. Det er ulike årstider og dager. Hovedpersonen heter Greg og han har en bestevenn som heter Rowley, en lillebror som hetter Manny og en storebror som heter Rodrick og en mamma og pappa. Greg er en fyr som opplever mye. I første og andre bok leker de en lek som heter ostesteinen. I bok nummer sju får de med seg sjokoladekjeks hjem som de skal selge i nabolaget. Greg spiser de fleste selv og selger ingen. Moren oppdager han - det står ikke noe om hun ble sur, men det så sånn ut på bildet. Manny har noen usynlige venner som han tror er virkelige. En gang ble han sur fordi han glemte en av vennene på bensinstasjonen. Bøkene handler om det Greg, familien hans og vennene hans opplever. Han skriver om de morsomme, sprø og spennende tingene i dagboka si.

Bøkene er veldig bra selv om de ikke ser så morsomme ut på utsiden. Dersom du er i tvil bør du i allefall forsøke å lese en av bøkene. Det er lurt å lese eneren og toeren først men etterpå trenger man ikke lese dem i riktig rekkefølge.

Terningkast: 6+

Hilsen Paprika (9 år)

Fra bok nummer fem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar