lørdag 28. februar 2015

Rotteburger av David Walliams



Rotteburger handler om en jente som heter Sol. I begynnelsen får vi høre at hamsteren hennes, Sirupssnipp, er død. Han kunne mange triks som breakdance. Sol har stemor som heter Sølvi. Hun er veldig lat og spiser mye potetgull. I kapittel 2 får vi vite at faren til Sol jobber på en isfabrikk og der jobber han med å finne opp nye istyper. Sol er den første som får smake på dem. De jeg syntes høres morsomme ut er en som heter Jummi Tyggegummi, Mango tango, Jummi colagummi og Kling klang rakettbang. Sol har tenkt å bli en som lærer opp dyr til å gjøre forskjellige triks. Hun vil ha en frosk som er DJ og en skilpadde som rapper.

Det er også mange andre personer i boken, Birger er en av dem. Han er en burgerselger, eller han later i allefall som han er det. Han er også rottefanger og rottene han fanger lager han om til burgerkjøtt. Når du har lest litt finner Sol en rotte som hun kaller Gustav Berg. Hun lærer den å ta baklengs salto, stå på to bein, spasere, hoppe, hinke, ta bølgen og danse. Den kan også kjøre på lekemotorsykkel og hoppe på hopp! Når Birger møter Gustav prøver Birger å lage Gustav om til en burger. Han klarer det heldigvis ikke, men han og en annen blir laget om til en burger selv. Jeg sier ikke hvem det er, det får du vite om du leser boka. Etter at det har skjedd slipper Sol og faren hennes ut alle rottene som skulle bli til burgere.

Boka er veldig morsom. Det er morsomme tryllenavn på ting og det skjer mye. Jeg synes den var veldig god og jeg liker denne forfatteren godt. Før har jeg lest Den rikeste gutten i verden og Gangsterbestemor av samme forfatter. Du burde lese alle disse tre bøkene.

Terningkast: 6

Hilsen Paprika (9 år)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar