mandag 2. februar 2015

Vindeltorn av Tone Almhjell



Denne boka har pappa lest høyt for meg. Den handler om Linn og Rufus. Linn er et helt vanlig menneske som har flytta fra landet til byen. Hun liker seg ikke i byen men finner en nøkkel til en hemmelig portal som leder til en annen verden som hete Sylver. I den verdenen finnes alle kjæledyr som er død. Når de havner der blir de forvandlet til menneskestørrelse og går på to bein. Linn møter igjen Rufus som var kjælemusa hennes før. Linn havner i et mysterium. Hun skal finne Isvan som er en vinterfyrste. Isvan har en annen kraft. Vinterfyrstene har menneskekropp men en iskule som sjel. Den gjør også sånn at de har spesielle iskrefter.

Hele boka foregår på et døgn. Uten Isvan og vinterfyrstens magi kan de ikke lenger holde porten mellom de to verdenene åpen.

Det var greit at pappa leste denne høyt slik at vi kunne snakke om ting som var litt kompliserte. Det var også noen vanskelige ord i den.

Pappa syntes at boka var litt dum fordi den ikke forklarte alt. Han sier man bare kastes inn i handlingen og det fortelles som om man vet mange ting fra før. Derfor synes han den kanskje ikke passer å lese alene for yngre barn. Vi syntes begge to den var veldig bra som høytlesning. Det skjer mye hele tiden. Pappa synes dette er en av de beste fantasybøkene for store barn som han har lest, og han har lest mye fantasy.

Vi håper det kommer flere bøker i serien og at de kanskje gir oss svar på de vi ikke fikk vite, for eksempel om teknomagi og om marene.

Paprika gir boken terningkast 5.

Hilsen Paprika (9 år) (og pappa)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar