mandag 1. juni 2015

Barcelonamysteriet av Bjørn Sortland



Dette er en bok i serien om kunstdetektivene. Dette er krimbøker som har samme hovedpersoner og samme skurk. De foregår i forskjellige byer. Jeg har også lest Bergenmysteriet også har jeg flere bøker liggende som vi har kjøpt på loppemarked. Boka om Barcelona har jeg og pappa lest høyt sammen. Det er bok nummer ni i serien.

Hovedpersonen i boka er en gutt som heter David. Han er alltid ute og reiser med familien sin - mammaen, pappaen, søsteren og av og til onkelen. Det er ikke alltid onkelen er så mye med i historien. Skurken heter Stig Svartvik. I denne boka tror de Stig Svartvik skal stjele noen Picasso-bilder men så ender de opp med å bli bortført i stedet. For å komme seg løs må de gå gjennom noen prøver. Hvis de gjorde feil ville rommet eksplodere eller andre ting.

På første siden i alle bøkene er det kart over byen. Vi skal til Barcelona senere i år. Nå har jeg lest litt om mange av de berømte stedene vi skal til og vet hvor ting ligger. De reiser rundt i byen og ser på den mest kjente bygningen som heter La Sagrada Familia som er tegnet av Gaudi.

Pappa syntes handlingen i boka var veldig forvirrende og at ting ikke hang helt sammen. Det er en krimbok som etter hvert minner mer om en Tintin historie. Det er som om den ikke klarer bestemme seg om den vil være en tegneserie eller en mer realistisk krim. Paprika er litt enig og syntes boka var sånn passe bra med den. Det var mye spenning men det var ikke så lett å få med seg hele handlingen og hvorfor ting skjedde. Bergenmysteriet var litt lettere å følge med i.

Terningkast fra Paprika: 4-5
Terningkast fra Poteten: 3

Hilsen Paprika (9 år)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar