fredag 26. juni 2015

Sommerlesing og tilbakeblikk

 

Paprika og Lille Persille  har vært innom biblioteket i dag og tatt med seg sommerlektyren hjem. Nå er underholdningen klar til sommerens flyturer, båtturer og bilturer. Noen av bøkene får dere sikkert lese anmeldelser av på bloggen etter hvert.

I disse dager er det faktisk ett år siden vi startet bloggen som et prøveprosjekt. Her kan du se hvilke bøker vi lånte til sommeren i fjor. Målet med bloggen var å øke lesehastigheten og lesegleden. Lille Persille skulle begynne første klasse og hadde akkurat knekt lesekoden. Paprika hadde lest i fire år, men trengte å komme seg opp i lesehastighet til over 100 ord i minuttet. Bloggen har definitivt  nådd alle mål - og enda flere. Paprika leste godt over 100 ord allerede før jul i fjor. Begge ungene har blitt mye bedre på å lese, og har i tillegg fått øvd seg på å gjenfortelle kort hva bøken de leser handler om. I tillegg har vi fått sneket inn en dose nettvett ved at vi ikke viser ansiktene våre og har blogg-navn alle sammen.

Både Paprika og Lille Persille har vist frem bloggen og innleggene sine til klassene sine på skolen og de er veldig stolte. Når vi sammenligner med bøkene som ble lånt til sommeren 2014 ser vi at begge to har tatt flere trinn oppover på lesestigen.

Selv har jeg også begynt å lese mer etter at vi startet bloggen. Jeg har fortsatt mange uleste skatter fra vårens loppemarkeder liggende, og de  har jeg planer om å lese i sommer.

Vi er klare for ferie!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar