lørdag 30. mai 2015

Den grusomme dragen av Magnus Ljunggren og Måts Vånehem



Denne boken handler om en gutt som heter Egon og er 7 år. Han går på ridderskole fordi han skal bli ridder når han blir stor. En dag skal han lære å fekte. Først skulle vennen hans Fiona prøve seg mot læreren Rodrick. Fiona kappet av sverdet til læreren. Egon ble redd og tenkte at nå kommer det skumle. Han var redd for at han skulle få kuttet av hånda og hodet. Det gikk fint når han skulle fekte.

Plutselig kom det en drage. Alle sammen løp sin vei utenom de som gikk på ridderskole og Rodrick. Noen av dem løp for å finne dragen. Fiona, Egon og Urban fant dragen i et hull men dragen hadde sovnet. Fiona gikk ned der hvor dragen sov også lagde hun grimaser, men før hun gjorde det kastet hun en stein på nesa til dragen. Da våknet dragen og sprutet ut masse ild. Fiona falt. Hun reiste seg opp også løp de.

De ridderne som hadde løpt en annen vei kom tilbake og sa at de ikke fant noen drage. Fiona sa at de hadde funnet dragen men ridderne trodde henne ikke. Fiona viste dem sot på veggen etter flammene men de trodde fortsatt ikke at tre barn kunne fekte mot en drage. Rodrick sa at det var galt å lyve og at de ikke måtte gjøre det igjen.

Jeg synes boka var veldig bra. Jeg liker å lese om riddere og drager og sånn. Det var akkurat passe med tekst på hver side. Jeg leste den på toget til Kristiansand. På vei hjem igjen leste jeg den en gang til.

Hilsen Lille Persille (7 år)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar