mandag 11. mai 2015

Verdens kuleste gjeng av Maja Lunde



Dette er en helt ny bokserie skrevet av en norsk forfatter. Boka handler om noen barn som prøver å være en gjeng for å bli kul. De heter Helena, Ivan, Bjørg og Alfred. Alfred er ganske smart men Ivan er helt det motsatte. Når de først møtte Ivan prøvde han å få opp en matboks. Han klarte det ikke fordi han ikke hadde sett låsen. Når han klarte å åpne den falt gulostskiva ut og fikk grus på seg. Da snudde han bare osten opp ned slik at han ikke så grusen og trodde det skulle hjelpe. Han trodde de hadde begynt å tilsette grussmak på brødskiva - og før var det nøkler. Da mente han nok nøkkelost.

De prøver å starte opp et band. Det går greit men de blir ikke akkurat kulere av det. I bandet spiller Ivan trommer, Alfred spiller bassgitar, Bjørg spiller trombone og Helena synger. En gang skulle de ha konsert i garasjen. De hadde hengt opp plakater rundt om kring. Det gikk ikke så bra fordi de skjønte at de ikke hadde øvd nok. De tok en playback men alle skjønte at det var de gjorde.

Jeg synes boka var bra og morsom. Bokstavene og skrifta og arket er nesten som en Pingles dagbok men ikke tegningene - de ha flere detaljer. Historien er heller ikke lik en Pingles dagbok. Den handler ikke så mye om foreldre og brødre og alt det der. Jeg skal selvfølgelig lese den neste boka i serien - den kommer ut høsten 2015. Det gleder jeg meg til!

Terningkast: 6

Hilsen Paprika (9 år)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar