tirsdag 22. juli 2014

Øya av Victoria Hislop



Boka ble valgt fordi handlingen foregår på Kreta og den lille øya Spinalonga, der det fra 1903 befant seg en leprakoloni. Øya var et sted der de som ble spedalske ble sendt for å holdes isolert og etterhvert dø. Handlingen starter imidlertid i 2001, når Alexis er på ferie i Hellas sammen med kjæresten sin og samtidig jakter på historien om sin mor. Gjennom denne historien får vi også vite mer om både Kretas og Spinalongas historie, og ikke minst om sykdommen lepra.

Boken grep meg fra første side og holdt meg fast helt til etterordet. Den går rett på. Allerede før første kapittel er over vet vi det vi trenger å vite om Alexis, og fulgt henne ut på øya med de fraflyttede husene som hun enda ikke vet at har forgreninger ti sin egen slekts historie. Her er det både kjærlighet, sorg, drama, tragedier og overraskende vendinger.

Som nevnt ble boka valgt på grunn av stedet der handlingen foregår, og lest i uken før årets familieferie til Kreta. Gjennom Alexis, Sophias, Annas og Elenis historie oppnådde jeg akkurat det jeg håpet på - å oppleve litt mer av Kreta enn bare strender, bli mer kjent med gresk kultur og tradisjoner og å vite mer om øya før vi kom dit.

Terningkast: 5 +

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar