torsdag 9. juni 2016

Jakob og fugleskremselet av Philip Pullman

 

Herr Pandolfo er sliten og lei av å jage vekk fugler fra åkeren sin. Han bestemmer seg for å lage et fugleskremsel som hadde en kålrot til hode. Etter noen dager kom noen fra nabogården og stjal fugleskremselet. Etterpå kom det noen og stjal det fra dem igjen. Slik fortsatte det mange ganger. Til slutt endte det opp på en ganske så sølete åker og en natt begynte det å tordne. Lynet slo ned i fugleskremselet og plutselig blunket det.

Neste dag kom det en gutt forbi og hørte en stemme som ropte "hjelp hjelp". Han gikk bort til åkeren og der begynte fugleskremselet å snakke til han. Fugleskremselet spurte om gutten kunne få han løs fra bakken. Etter at gutten hadde gjort det ville fugleskremselet at gutten finne et nytt bein, for han hadde bare ett. Gutten fant en kvist og fugleskremselet ville vite hva han het. Gutten fortalte at han het Jakob og slik var det de ble kjent. Fugleskremselet spurte Jakob om han ville bli tjeneren hans, og det kunne Jakob gjerne. Han hadde lite mat og ikke noe annet å gjøre. Så dro de ut på reise for å finne den dalen og den gården som fugleskremselet kom fra.

Det skjer masse sprøtt under reisen og fugleskremselet gjør mange rare ting. De har vanskelig for å finne mat men til slutt finner de frem til dalen.

Denne boka var mest morsom. Jeg likte den helt fra begynnelsen av. Vi har flere bøker av samme forfatter som jeg gleder meg til å lese. Terningkast: 6

Hilsen Paprika (10 år)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar