torsdag 12. mai 2016

Esmeraldagåten og Rivertongåten av Jørn Lier Horst

Dette er bok nummer seks og sju i serien. Jeg har blogget om de andre bøkene i serien før. Bøkene er en del av en serie som heter CLUE. Det er satt sammen av forbokstavene til alle de fire hovedpersonene - Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. Clue er engelsk betyr ledetråd eller spor for å løse en gåte.
 
I Esmeraldagåten har de bestemt seg for å dra en tur til Gibsongruven. Une forteller at gruven deler seg i tre. Den ene gruvegangen heter Esmeraldagangen. De andre gruvegangene er stengt men akkurat den er åpen. De går inn for å finne noen spor etter hvem som har åpnet den. Plutselig snubler Leo, han tar opp den nye telefonen og ser at den er knust. De får vite at det finnes et sted man kan kjøpe telefoner, nettbrett og pcer til halv pris. Da kjøper Leo seg en lik telefon som den han hadde. Senere finner de ut at telefonene som selges der er tyvegods. Navnet på boka har ikke alltid så mye med tittelen å gjøre, bare litt denne gangen. Det varierer fra bok til bok.
 
Boka er spennende, særlig på slutten. Da klarte jeg ikke stoppe å lese. Terningkast 6.
 
På starten av Rivertongåten sitter de oppe i tårnrommet og ser ut av vinduet. Cecilia ser noe som blinker i skogen. De skjønner at det bare blinker når lyset fra fyrtårnet treffer der. De venter til lyset fra fyrtårnet treffer akkurat der og går ut for å se på det. De tar med seg lommelykter. Når Leo lyser finner han flere reflekser innover i skogen, på en grein henger det mange reflekser. De går bort dit og finner en kiste. De åpner den og ser mange ting. Så hører de en bil komme, den stanser og de hører at noen kommer. De gjemmer seg og spionerer. De som kommer sjekker kista og lukker den og tar den med seg. Mysteriet er hvem folkene er og hva de skal bruke innholdet i kista til.
 
Boka er spennende og begge disse bøkene beskriver veldig godt hva som skjer. De passer godt for gutter og jenter som liker krimgåter. Rivertongåten får terningkast 5.
 
Hilsen Paprika (10 år)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar