onsdag 28. oktober 2015

Vilja vikingjente av Jan Ove Ekeberg og Eir Aas Jakobsen



Denne boka handler om en jente som heter Vilja. Hun er vikingjente, det betyr at hun levde i gamle dager. En dag sto Vilja med broren sin og en annen gutt og de så på en okse. Gutten dyttet broren til Vilja ned fra gjerdet. Da ble Vilja sint også hoppet hun, men da falt hun i gjørme. Da kom oksen etter henne, og hun løp over gjerdet. Så gikk hun hjem til moren sin og så på at hun lagde suppe. Hun fikk litt, også skulle hun ut plukke blåbær. Da spurte lillebroren om han kunne bli med men det fikk han ikke. Vilja gikk ut og moren sa at lillebroren skulle bli med inn og spise mere suppe. Plutselig hørte Vilja noe skriking, det var lillebroren som hadde falt og slått seg.

Boka handler også om noen bjørner. Hun møter en bjørneunge på en berghylle. Hun tar den med seg, bærer den opp fra hylla. De ser moren til bjørnungen, og da hopper Vilja og lillebroren opp i elva. De møtte også en gammel kone som het Voluspå. Hun forvandlet lillebroren til Vilja til en frosk. Voluspå hadde en fugl, og fuglen tok lillebroren - som egentlig var en frosk. Fuglen tok frosken i klørne sine og fløy med den.

Jeg fikk boka i bursdagsgave. Den var sånn passe bra. Det er mye tekst og ikke så mye bilder. Jeg syns bildene var litt for skumle. Boka får terningkast 5.

Hilsen Lille Persille (7 år)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar