torsdag 17. september 2015

Piip-show en blåmeisfamilie blir til av Magne Klann og Lars M. Aurtande



Denne boka handler om en blåmeisfamilie. Hver side er ett kapittel. Det er ekte bilder i boka fordi noen har satt et kamera inn i en fuglekasse og laget en historie av det. Det er bilder på veggene inne i fuglekassa sånn at det skal se ut som et ekte hus. Jeg trodde først at fuglene ville fly vekk når de så et kamera og bildene men de brydde seg ikke om det.

Først er det en blåmeis og den møter mange andre fugler når den skal spise. Den spiser på et fuglebrett som ligner en kafe. På kafeen møter han Espen ekorn. Blåmeisen finner en kjæreste og de legger egg i fuglekassa. Etter hvert klekkes eggene. Blåmeispappaen sa at ungene var fine men inni seg tenkte han at de ikke var det ennå for de hadde ikke fjær.

Boka var bra. Jeg liker fugler. Jeg lærte flere ting i boka. Best likte jeg når de elleve barna dro ut for å ta sin første flytur. Vi har hatt fugler i fuglekassene utenfor huset vårt. Da så vi kjøttmeis og blåmeisegg. Etterpå kom ungene og spiste i hagen vår. Jeg har også sett et svarttrostreir med egg  skogen. På skolen har jeg funnet to eggeskall. Bestevenninnen min har tråkket på et egg men der var det ingen fugl. Heldigvis.

Hilsen Lille Persille (7 år)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar