onsdag 2. september 2015

Demontannlegen av David WalliamsDenne boka fikk jeg av bestemor og bestefar. Den kom ut for litt siden og jeg så den i butikken og fikk lyst på den. Det er den fjerde boka av denne forfatteren som jeg har lest. De andre heter Den rikeste gutten i verden, Gangsterbestemor og Rotteburger. Han har også skrevet to andre bøker men de tror jeg er for litt yngre barn. Den ene heter En ganske irriterende elefant og den andre heter Den første flodhesten på månen.

Hovedpersonen i Demontannlegen er en gutt som heter Alfie. Han er en gutt med ganske råtne tenner og den minste personen på skolen. Han gjør mye forskjellig og han er redd for tannlegen. Det er han fordi første gang han var der var det en tann som satt seg fast. Alle prøvde å få den ut men ingen klarte det og det gjorde veldig vondt. Det er et mysterie han skal løse i boka, men det er ikke en krimbok i det hele tatt. Mysteriet dreier seg om hvem som legger insekter og andre ting under puta i stedet for en mynt, når noen har mistet en tann. Alfie og en annen som heter Gabs prøver å finne det ut sammen. Alfie skal holde seg våken, legge en tann under puta og se hvem som kommer. De fant det ikke ut da, men de finner det ut senere i boka.

Boka er morsom og spennende. Jeg synes det er den beste David Walliamsboken til nå. Bøkene hans har noen likheter - og jeg kjenner igjen måten han forteller ting på. Det er også en figur som har vært i flere av bøkene og han heter Raj. Alle bøkene er også morsomme.

Karakteren 6+.

Hilsen Paprika (10 år)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar